El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Cinema, amb @blaimorell: "El sueño de Ellis" i "Tokarev"

El sueño de Ellis

És la nova proposta del director nordamericà James Gray, responsable de films com La otra cara del crimen, La noche es nuestra o Two Lovers.

L'origen de la història està en la seva pròpia família. Els seus avis eren ucraïnesos, i quan ell era petit li van explicar moltes històries sobre l'illa d'Ellis, el punt d'entrada per a tots aquells estrangers que venien atrets pel somni americà, el d'una vida millor i noves opotunitats. Aquest fet, i que el seu besavi matern fos el propietari d'un restaurant per on passaven tota mena d'homes poc recomanables, entre ells un proxeneta, va acabar donant peu a El sueño de Ellis.

La pel·lícula, ambientada l’any 1921, explica la història de dues germanes, Ewa (Marion Cotillard) i Magda, en el seu fracàs per deixar el país que els va veure néixer, Polònia, a la recerca d'un futur millor a la terra promesa de Nova York. La sort no acompanya a les noies que, tot just trepitjar el sòl americà, es troben amb un gran impediment. En arribar a l'illa d'Ellis, Magda és posada en quarantena després de detectar-li tuberculosi, el que provoca la seva separació. Ewa, entristida, sola i desemparada, vaga pels carrers de Manhattan fins a caure en les xarxes de Bruno (Joaquin Phoenix), aparentment un home encantador, que finalment resulta ser un cobdiciós xulo sense escrúpols. Ewa, pressionada per aconseguir els diners necessaris per pagar les medicines a la seva germana, només veu una sortida possible: vendre el seu cos. L'arribada del mag Orlando (Jeremy Renner), cosí del proxeneta, suposa per a ella un petit raig de llum en la seva fosca vida i l'oportunitat perfecta per escapar del malson viscut durant aquests mesos, però Bruno i la seva gelosia no la deixaran marxar tan fàcilment.

Direcció: James Gray.

Intèrprets: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, Dagmara Dominczyk, Angela Sarafyan, Antoni Corone, Jicky Schnee.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=59-r0WgqeS8[/youtube]

.

Tokarev

Es tracta del debut del director espanyol Paco Cabezas en el cinema americà. Fins ara només havia dirigit dues cintes aquí: Aparecidos i Carne de neón, a més de trebllar a guions d'altres directors.

De fet, va ser aquesta darrera la que li va obrir les portes a Hollywood, ja que quan Nicolas Cage la va veure, va decidir que volia treballar amb ell.

Per això, Cabezas va haver de viatjar a Las Vegas per conéixer l'actor, en un viatge que Cabezas defineix com un dels moments més surrealistes de la seva vida.

Mentre estaven rodant una baralla -n'hi ha unes quantes a la pel·lícula-, es va escoltar un soroll molt fort, i resulta que era el director de fotografia Andrzej Sekula (Pulp Fiction), que havia caigut cap enrere amb la càmera a sobre.

Després de sortir de la presó, el criminal Paul Maguire (Nicolas Cage) és un home nou. Reformat i amb la intenció d'encaminar la seva vida, torna a casa per reunir-se amb la seva filla. Però la desolació i la còlera s'apoderaran d'ell quan s'adoni que la seva petita ha estat segrestada per la màfia russa. Amb ànim de venjança, reuneix el seu antic equip per a una última missió. En el seu camí per rescatar la jove, emprendrà paral·lelament una lluita personal contra els qui s'atreveixen a trencar d'aquesta manera la llei. No hi ha regles ni normes, només la seva pròpia visió de la justícia i el seu afany per la supervivència de la seva família. Entre l'espasa i la paret, buscarà i trobarà la forma d'ignorar el que s'hauria de fer i actuar d'acord amb les seves pròpies normes morals. Gangsters armats fins a les dents s'interposen entre ell i la seva filla, però no serà suficient per fer el que calgui per tal de rescatar-la i donar-los una lliçó.

Direcció: Paco Cabezas.

Intèrprets: Nicolas Cage, Rachel Nichols, Peter Stormare, Danny Glover, Max Ryan, Michael McGrady, Pavel Lychnikoff, Aubrey Peeples, Max Fowler, Elena Sanchez, Judd Lormand, Sarah Ann Schultz, Paul Sampson.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CgSJ_teDjdY[/youtube]