La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Cinema, amb @blaimorell: "The Amazing Spider-Man 2" i "El tour de los Muppets"

The amazing Spider-Man

Es tracta de la continuació de The Amazing Spider-Man, film que va recaudar més de 750 milions de dòlars a tot el món.

Marc Webb (500 días juntos) ha repetit com a director, tot i que durant el rodatge de la primera part no ho va passar massa bé: era el seu debut en els blockbusters, el guió no convencia ningú i s'anava reescrivint durant el rodatge, i un muntatge on es van deixar fora línies argumentals senceres. Ara, com ja sabia el que tenia entre mans, la cosa ha anat més fluida.

El guió corre a càrrec de dos guionistes que tenen molt per la mà això dels blockbusters: Alex Kurtzman i Roberto Orci, dos col·laboradors habituals del gran J.J.Abrams.

És la superproducció més gran rodada íntegrament a Nova York, a més de ser la primera de la franquícia que es roda íntegrament a la ciutat dels gratacels. De fet, llocs emblemátics com Times Square, Chinatown o Park Avenue van ser tancats al públic i al trànsit durant uns dies per poder rodar la cinta.

Ara bé, van crear una rèplica de Times Square en un estudi. Una recreació pràcticament perfecta que inclou les façanes de Broadway i la Setena Avinguda des dels carrers 46 a 47, incloent Father Duffy Square, amb les seves graderies vermelles i la cabina de TKTS envoltades de les lluents senyals de llum i Jumbotrons de Times Square.

Per cert, si us espereu al final per saber si hi ha una escena post-crèdits, com a les pel·lícules de Marvel-Disney, que sapigueu que haureu esperat per res: no n'hi ha. Al menys a la versió que va veure la premsa a Barcelona, perquè sembla ser que sí que n’hi ha una a la versió que es pot veure als cinemes americans.

És fantàstic ser Spiderman (Andrew Garfield). Per a Peter Parker no hi ha una sensació més increïble que la de lliscar entre els gratacels, acceptar el fet que s'ha convertit en un heroi i passar temps amb Gwen (Emma Stone). Però ser Spiderman té un preu: Spider-Man és l'únic capaç de protegir els seus conciutadans novaiorquesos dels temibles dolents que amenacen la ciutat. I a més, va prometre al pare de la Gwen, el capità Stacy, abans que morís aquest que no la faria passar pel mal tràngol de ser la xicota d'un superheroi. Amb l'aparició d'Electro (Jamie Foxx), Peter s'haurà d'enfrontar a un enemic més poderós que ell. I quan el seu vell amic, Harry Osborn (Dane DeHaan) torni, Peter s'adona que tots els seus enemics tenen una cosa en comú: Oscorp.

Direcció: Marc Webb.

Intèrprets: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Paul Giamatti, Sally Field, Campbell Scott, Embeth Davitz, Colm Feore, Felicity Jones, B.J.Novak, Denis Leary, Chris Cooper.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oMpJJ6GMj68[/youtube]

.

El tour de los Muppets

És la nova cinta protagonitzada pels personatges creats per Jim Henson, i la vuitena on participen.

La cinta ha estat dirigida per James Bobin, que torna a repetir amb els personatges després d'haver fet The Muppets.

Aquí ja no apareix Marc Webb , un dels protagonistes de l'anterior film, ni tampoc ha participat al guió.

La llegendària dissenyadora Marc Webb es va encarregar d'alguns dels dissenys que porta Miss Piggy. De fet, Piggy té 24 canvis de vestuari durant la pel·lícula.

Marc Webb va rodar un cameo per The Muppets, però es va quedar fora del muntatge final. Però en aquesta té un paper important.

La Torre de Londres va fer una excepció i va concedir permís a l'equip de rodatge per tal que accedissin a l'interior d'aquest emblemàtic monument.

Dominic Badguy (Ricky Gervais), un dubtós mànager, convenç als Muppets perquè emprenguin una gira per l'estranger, i els Muppets estan entusiasmats amb actuar en els millors teatres i sales d'Europa a bord d'un tren de circ vell i atrotinat. Però Gustavo és una granota desconfiada per naturalesa. Té dubtes i es mostra reticent a actuar en llocs tan importants. I els seus problemes empitjoren quan el seu malvat doble apareix en escena: Constantine, el Delinqüent Número 1 del Món i idèntic a Gustavo. Aquest s'escapa de la presó i es fa passar per ell, i la pobra granota verda acaba a un gulag a la part més septentrional de Sibèria. Allà tractarà de convèncer els seus captors sobre la seva veritable identitat. Però Nadya (Tina Fey), la guàrdia de presons amb més caràcter de tota Sibèria, no el deixarà anar així com així. Amb Gustavo al marge, Número 1 i Número 2, que no és altre que Dominic, tenen via lliure per dur a terme el seu malvat pla. Però Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell), un relaxat agent de la Interpol, i Sam Eagle, un agent de la CIA una mica més motivat, els trepitgen els talons. No solen estar d'acord, però estan obligats a treballar junts per resoldre el crim.

Direcció: James Bobin.

Intèrprets: Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell, Danny Trejo, Tom Hiddleston, Celine Dion, Salma Hayek, Sean Combs, Christoph Waltz, Ross Lynch, Danny Trejo, Ray Liotta, Frank Langella, Chloë Grace Moretz, Usher, Toby Jones, Lady Gaga, Tony Bennett.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IKqro-Uorxc[/youtube]