El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Cinema: "Cuando todo está perdido" i "Alabama Monroe"

Cuando todo está perdido

És la segona pel·lícula del director estadounidenc J.C.Chandor. L'anterior va ser Margin Call. La cinta es va rodar als mateixos estudis marítims de Mèxic on James Cameron va rodar Titanic.

Robert Redford es va sentir atrapat per la història des del primer moment. Tant que li va dir al director que ell havia viscut en un vaixell. Però el primer dia de rodatge Chandor es va adonar que l'actor no estava còmode. Va ser llavors quan va confessar-li que només havia passat unes dies en una barca ancorada en un llac.

Van fer servir tres velers: un d'ells per les escenes interiors en alta mar, un altre pels interiors, i el tercer pels efectes especials.

El guió tenia només trenta pàgines on es descrivien les situacions, ja que no hi ha gairebé cap línia de diàleg.

Va guanyar el Globus d'Or a la millor banda sonora. No així el de millor actor dramàtic per Robert Redford.

Un home de nom desconegut (Robert Redford) realitza un viatge en solitari per l'oceà Índic. Es desperta i descobreix que el seu veler de 12 metres d'eslora fa aigües després d'haver topat contra un contenidor abandonat en alta mar. L'equip de navegació i la ràdio no funcionen, i l'home no sap que està a punt de trobar-se amb una tremenda tempesta. Tot i que repara el casc de l'embarcació, de la seva intuïció de mariner i d'una força poc habitual per la seva edat, gairebé no aconsegueix sobreviure a la tempesta. Amb només un sextant i uns mapes nàutics per saber on es troba, es veu obligat a recórrer als corrents marítimes amb l'esperança que el portin a una ruta de navegació i allà trobar un vaixell que li socorri. Però els queviures minven de forma alarmant, el sol crema i els taurons no s'allunyen del vaixell. L'enginyós mariner haurà de fer front a la seva possible mort.

Direcció: J.C.Chandor.

Intèrprets: Robert Redford.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_mMTW_Tej4k[/youtube]

.

Alabama Monroe

És la quarta pel·lícula del director belga Felix Van Groeningen, i la primera que s'estrena al nostre país. El film està basat en l'obra teatral de Johan Heldelbergh, qui també va protagonitzar-la als escenaris. Al film torna a interpretar el paper de Didier. Això sí, va preferir no participar en l'escriptura del guió.

Es una de les cinc cintes nominades a l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa, juntament amb La gran belleza, La caza, L'image manquante i Omar.

Va guanyar el premi del públic a l'edició del 2013 del Festival de Berlín.

Elise es dedica a fer tatuatges a la seva botiga. Didier toca el baix en una banda a nivell regional. Tots dos s'enamoren a primera vista tot i pertànyer a mons totalment oposats. Ell és un romàntic empedreït i ateu sense creença cap a quelcom o algú superior. Ella està plena de tatuatges cadascun amb un significat concret, sobretot la seva creu tatuada al coll. Acaben per ser parella gaudint de cada minut com si fos l'últim de la vida. Quan neix la petita Maybelle la felicitat de tots dos augmenta considerablement. Una malaltia de la seva filla amb només 6 anys d'edat ocasionarà una gran escletxa a la parella.

Direcció: Felix Van Groeningen.

Intèrprets: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils de Caster, Robby Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rGnjfd1FHus[/youtube]