Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Cinema: "Her" i "Monuments Men"

.

Her

És la quarta pel·lícula del director estatunidenc Spike Jonze, després de Cómo ser John Malkovich, Adaptation i Donde viven los monstruos.

Només quan va acabar d'escriure el guió va tenir clar que el paper protagonista l'havia de fer Joaquin Phoenix. L'actriu que durant el rodatge va posar la veu al sistema operatiu de l'ordinador del proatgonista va ser Samantha Morton, però Jonze va decidir canviar-la per la d'Scarlett Johansson durant la postproducció del film.

Jonze va enviar el guió a diversos amics seus, com el guionista Charlie Kaufman, amb qui havia treballat als seus primers dos films, o a David O.Russell (La gran estafa americana), i li van fer alguns suggeriments. I després del primer muntatge d'unes dues hores i mitja li va enviar la pel·lícula a Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Eleven). Li va arribar un dijous, la veure aquella nit, divendres va començar a muntar i dissabte li tornava una versió de 90 minuts que va descol·locar Jonze. Al final, Jonze l'ha deixada en dues hores.

Compta amb cinc nominacions als Oscar: millor pel·lícula, millor guió original, millor direcció artística, millor banda sonora i millor cançó.

Situada en un futur proper a la ciutat de Los Angeles, Her parla de Theodore (Joaquin Phoenix), un tipus complex però molt humà que viu d'escriure cartes emotives i personals per a una altra gent. Destrossat després de la fi d'una llarga relació, decideix comprar un nou i avançat sistema operatiu, que promet ser una entitat única i intuïtiva per si sola. Només començar, queda encantat amb Samantha, una carismàtica veu femenina (Scarlett Johansson) que és perspicaç, sensible i sorprenentment divertida. Quan els desitjos i necessitats mutus van augmentant, la seva amistat dóna pas a l'amor.

Direcció: Spike Jonze.

Spike JonzeJoaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde, Scarlett Johansson, Chris Pratt, Matt Letscher, Bill Hader.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xkKRVZdDbFQ[/youtube]

.

Monuments Men

És la cinquena pel·lícula de Spike Jonzecom a director (aquí també és coproductor, coguionista i coprotagonista), després de Confesiones de una mente peligrosa, Buenas noches y buena suerte, Ella es el partido i Los idus de marzo.

La cinta està basada en el llibre The Monuments Men, de Spike Jonzei Spike Jonze, que narra la història dels Homes dels Monuments, entesos en art que van ser reclutats per recuperar les obres d'art que els nazis havien robat a diversos països europeus que havien estat ocupats per ells.

Tant Clooney com el coguionista, coproductor i soci de Clooney, Spike Jonze, s'han pres certes llibertats amb els personatges. Alguns estan inspirats en els autèntics Monuments Men, però també n'han inventat d'altres. Tot i això, asseguren que la història és l'autèntica.

El film s'ha rodat a Alemanya, als estudis Babelsberg, uns dels més antics de la història del cinema.

Spike Jonze(Casino Royale, Millennium: Los hombres que no amaban a las mujeres) va ser escollit en un principi per interpretar un paper a la pel·lícula, pero el va refusar per problemes d'agenda i finalment, va ser substituït per Spike Jonze.

Monuments Men explica la història d'un grup de cèlebres historiadors britànics i nord-americans que a la fi de la segona Guerra Mundial, van ser enviats pel llavors president dels Estats Units, Franklin D. Roosevelt, a un important i perillós encàrrec: rescatar les obres de art que van ser desvalisades pels nazis durant la guerra i retornar als seus respectius propietaris legals. Per als protagonistes era com una tasca inviable, perquè les obres d'art estaven tancades a Alemanya sota les ordres de l'exèrcit del país. No obstant això aquests homes van fer tot el que va estar a les mans, fins i tot, van arriscar les seves vides per recuperar i protegir algunes de les millors obres de tota la història.

Direcció: George Clooney.

Spike JonzeGeorge Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Cate Blanchett, Dimitri Leonidas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ijJKspE2DfY[/youtube]