El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Cinema: "Malditos vecinos" i "3 días para matar"

Malditos vecinos

És la nova pel·lícula del director Nicholas Stoller, tot un especialista en el món de la comèdia, ja que les seves tres pel·lícules anteriors (Paso de ti, Todo sobre mi desmadre i Eternamente comprometidos) també ho són, així com els seus treballs com a guionista (Di que sí, The Muppets, Dick y Jane, ladrones de risa).

Stoller va assajar dues setmanes amb els actors abans de començar el rodatge per tal que se sentissin segurs i còmodes. Les millors improvisacions que van haver durant aquest temps es van afegir al guió. Això sí, Stoller sempre està obert a que els seus actors també ho facin durant el rodatge, especialment si treballa amb còmics com aquests. I per si això fos poc, té una forma de rodar molt particular que facilita la improvisació en qualsevol moment: sempre fa preses transversals, és a dir, de la persona que no està davant de la càmera, i així no es perd cap detall.

L'actor Seth Rogen va tenir certs problemes amb l'estudi que va voler canviar certes parts de la pel·lícula per fer-la més accessible. Al final va acordar reduïr el pressupost per tal que la visió original quedés intacta.

En un principi la història estava molt més centrada en el protagonista masculí, però al final es va decidir reescriure el guió per tal que el personatge de la dona tingués un pes més específic dins la pel·lícula.

Com gran part de la pel·lícula té lloc a les dues cases, la del matrimoni i la de la fraternitat, el departament artístic del film va haver de trobar dues cases veïnes que encaixessin a la història i on es pogués rodar. Al final les van trobar a l'històric barri West Adams de Los Angeles.

Per aportar més realisme a les diverses festes, van distrubuir càmeres i iPhones entre la figuració i els actors per on tenir punts de vista més personals i bojos.

L'actor Christopher Mintz-Please, vist a Supersalidos, va portar un penis protèsic durant bona part del rodatge.

Aparentment, Mac Radner (Seth Rogen) i la seva dona Kelly (Rose Byrne) han fet realitat el somni americà: acaben de tenir una nena adorable i s'han comprat una casa als afores. La parella de trenta anys està convençuda que ha adquirit l'aplom necessari per a la vida d'adults, però aquests ex-amants de la festa van a enfrontar-se a un repte inesperat. Quan Mac i Kelly descobreixen que els seus nous veïns són uns dotze membres de la fraternitat Delta Psi Beta, amb el carismàtic president Teddy Sanders (Zac Efron) al capdavant, intenten estar a l'altura de la situació i semblar més col·legues que adults.

Direcció: Nicholas Stoller.

Intèrprets: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco, Ike Barinholtz, Jerrod Carmichael, Craig Roberts, Carla Gallo, Lisa Kudrow.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PUAd03LoRxA[/youtube]

.

Tres días para matar

És la sisena pel·lícula del director nordamericà McG, un home que va començar en el món de la publicitat i els videoclips i que va debutar amb Los Ángeles de Charlie. Després en va fer la seqüela, i també films com Terminator: Salvation o la infame Esto es la guerra.

Es la nova producció del francès Luc Besson, tot un especialista en produir films d'acció fets a França però amb estil americà i rodades en anglès (Transporter, Venganza). Aquí, enlloc de triar un director francès, com és habitual, ha ofert el projecte a un nordamericà: McG, que a més, roda per primera vegada fora dels EUA.

La major part de la pel·lícula es va rodar a París. També es va rodar a Belgrad i als estudis que posseix Besson a Saint-Denis, molt a prop de París.

Ethan Renner és un perillós espia internacional, que està decidit a renunciar a la seva arriscada vida per poder construir una relació més estreta amb la seva esposa i filla, de les que s'ha mantingut distanciat per impedir que correguessin perill. Però primer ha de completar una última missió, fins i tot si això significa enfrontar-se a dos dels reptes més difícils de la seva vida: donar caça al terrorista més despietat del món i tenir cura de la seva filla adolescent per primera vegada en deu anys, mentre que la seva dona està fora de la ciutat.

Direcció: McG.

Intèrprets: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Amber Heard, Connie Nielsen, Eriq Ebounay. Tómas Lemarquis, Richard Sammel, Marc Andréoni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=37gyQK4vWEI[/youtube]