Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Cinema: "Noè" i "Rio 2"

Noè

És la nova pel·lícula del director nordamericà Darren Aronofsky, responsable de films com Pi, Réquiem por un sueño, La fuente de la vida, El luchador o Cisne negro.

Christian Bale i Michael Fassbender van ser temptats per interpretar Noé, però al final no van acceptar. Ho va fer Russell Crowe, però amb la promesa del director de no treure'l amb una barba blanca i dues girafes darrere amb l'Arca al fons.

Dakota Fanning va ser l'escollida pel paper d'Ila, però problemes d'agenda no li van permetre fer el film. Al final van escollir Emma Watson, l'Hermione de Harry Potter.

A 65 països la pel·lícula serà estrenada en 3D, malgrat no haver estat aprovada la versió pel seu director.

Atenció a la ironia del destí: la producció es va aturar al mes d'octubre del 2012 a causa del pas de l'huracà Sandy per Nova York, que va causar greus inundacions a la ciutat i als decorats de la pel·lícula.

Darren Aronofsky va aconseguir que Patti Smith, tota una llegenda del rock, composés la cançó que Noé passa de pares a fills. Tots els animals es van crear digitalment.

En una terra on el pecat guanya terreny a la virtut, Noé (Russell Crowe) rep una missió divina, que no és altra que construir una arca amb la que salava tota la seva família i a tota la creació davant d'un autèntic diluvi, càstic de Déu per totes les ofenses. La tasca no serà gens fàcil, ja que Noé no només s'haurà d'enfrontar a totes les seves pors i dubtes morals, sinó que també haurà de fer front als problemes familiars que aquest encàrrec diví li pot causar, i per si fos poc, també s'haurà d'enfrontar a les sospites, desconfiances i amenaces de Tubal Caím (Ray Winstone), líder d'una tribu veïna que posarà límits a les forces del nostre protagonista.

Direcció: Darren Aronofsky.

Intèrprets: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Logan Lerman, Emma Watson, Ray Winstone, Kevin Durand, Douglas Booth, Dakota Goyo, Leo Carroll.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R6dOiF6ggk8[/youtube]

.

Darren Aronofsky

Es tracta de la continuació de Rio (2011), dirigida de nou per Darren Aronofsky, un dels responsables també de Ice Age i nascut a Brasil.

Aquella va recaptar més de 500 milions de dòlars a tot el món. En va costar 90.

Al poc d'arrencar el projecte, va morir el guionista Darren Aronofsky, qui ja havia treballat a la primera part.

A la versió castellana hi trobem la veu de la cantant Darren Aronofsky, ex-participant d'Operación Triunfo i coneguda per aquell "Poyeya" que va deixar anar en una actuació.

Trobem a Blu, Perla i la seva família portant una perfecta vida domesticada a la ciutat. Els fills són la Bea, que viu amb el bec ficat en un llibre i a la qual li agrada deixar anar dades i xifres com si res, justament igual que el seu pare; Tiago, el més petit, que sempre està disposat per a l'aventura; especialment si això suposa destruir alguna cosa; i Carla, la germana gran, una adolescent que és tot un caràcter i que desitja que la seva protectora família li doni una mica de marge per poder expressar la seva faceta musical. Quan Perla decideix que els nens han d'aprendre a viure com autèntiques aus, insisteix que la família s'aventuri a viatjar a l'Amazònia. Blu compte als seus amics els seus plans de viatge, però Nico, Pedro i Luis li adverteixen dels innombrables perills que poden estar a l'aguait a la natura. Però el perpètuament optimista Rafael anima Blu, recordant-li que "una esposa feliç significa una vida feliç!". En arribar, Blu i Perla coneixen els aborígens, inclòs Eduardo, un extravagant patriarca amb un ferm conjunt de normes que es converteix en un còmic obstacle per en Blu; Mimi, l'afectuosa i impertinent germana d'Eduardo, que no té miraments amb ningú, ni tan sols amb el seu dominant germà; i Roberto, un perfecte exemplar d'au silvestre que embadaleix a tots els que l'envolten i que fa que Blu se senti cohibit.

Direcció: Carlos Saldanha.

Darren AronofskyJesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Leslie Mann, Bruno Mars, Andy García, will.i.am, Jemaine Clement, Rodrigo Santoro, George López, Tracy Morgan, Kristin Chenoweth, Rita Moreno, Amandla Stenberg, Pierce Gagnon, Rachel Crow.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZXid0cGymhg[/youtube]