Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

'Conversations with the dead' i els neons d'Enrique Baeza

Conversations with the dead

De Danny Lyon

a Fotocolectània, fins el 24 de gener

Es va inaugurar el 18 oct. Nascut a Brooklyn en 1942, viu a Nou Mèxic.

Una de les tres sèries que es podran veure d’aquest fotògraf documentalista, doncs segueixen els seus acords per mostrar el fons que els proporciona la col·lecció de Martin Z.Margulies (A canvi, Chema Madoz està exposant-se a la seu de Miami el desembre, a The Warehouse). Entre les 25 col·leccions de foto més importants del món, nascuda fa 30 anys amb la intenció d’oferir educació artística de manera lliure i gratuïta al públic i pensant que l’educació pot trencar la cadena de la pobresa, i fan programació enfocada a estudiants d’entorns desafavorits.

Fotografies posades com una pel·lícula, com una història: veus la presó de lluny, i vas “arribant” poc a poc, el punt de vista és des de fora de la reixa, després, s’entra... i segueixen els punts de vista interessants: fotos des de terra, de part del pres. També hi ha una foto d’un jove vigilant, i te’l presenta com un fatxenda, amb puro i mirada desafiant. És per això que se’l considera un dels representants dels “concerned photographers”, els fotògrafs compromesos.

Al marge de la temàtica, hi ha un joc de blanc i negres brutal. Per exemple, els treballs que els fan fer: uniformes blancs bruts, els negres recol·lectant cotó, semblen coreografies, sobretot quan caven amb les pales i aixades. O fotos amb dues línies, la dels polis i la dels presos despullats en un control per entrar després dels treballs.

Les imatges dels presos: icones de l’època, i han esdevingut icones! La publicitat i la moda els ha copiat. Els pentinats, recorden a James Dean, a Chris Isaac. Té fins i tot un punt amable, es veu als presos contents sota la pluja. També hi ha fotos amb una boirina molt interessant.

.

Enrique Baeza

Sustainable self destruction. a Vipper Room, que ja vam poder veure en un 5è pis destartalat durant 3 dies organitzat per Me&the Curiosity. És una instal·lació de neons en un pis destartalat i sense finestres.