Superesports
Ara, de 18 a 20:30 h
Superesports
amb Xavi Puig
En Directe
I després, de 20:30 a 23:30 h
El Girona juga a RAC1
Girona vs. Cadis

Jocs: la psicologia del jugador

Una de les coses que més preocupa a la comunitat educativa quan es parla de jocs és el perill de que els infants i els joves quedin atrapats pels videojocs i les pantalles. Per sort no tothom pensa de la mateixa manera i hi ha psicòlegs i educadors que són capaços de mostrar les grans virtuts que els videojocs ens poden aportar a la formació. Avui l´Oriol Ripoll ens ha presentat l´Héctor Fuster, psicòleg i psicoterapeuta Idou Psicologia, investigador especialitzat en psicologia i noves tecnologies a la Universitat Ramon Llull,  professor de psicologia al Grau en Continguts Digitals Interactius d'ENTI (Universitat de Barcelona) i dissenyador de videojocs educatius a btripple.

Amb ells dos, hem conegut dos videojocs d’un estudi de Mont-real que centren la seva activitat en voler fer viure una experiència als jugadors.

- Pappo&yo. Explica una història d’un nen que es mou per un entorn molt llatinoamericà i que ha d’anar resolent puzles. Però hi ha un personatge sinistre que hi apareix de tant en tant... Realment es tracta de la narració de la història del director de l’estudi, en Vander Caballero, que va partir un pare maltractador.

- Spirits of spring. Pilotat per un català, en Ruben Farrús. En aquest cas es tracta d’un joc que tracta de l’assetjament escolar a través d’una història d’un indi i uns animals que l’acompanyen.

Acabem amb tres coses que podem fer per aprendre de videojocs sense sortir de casa i sense que els adults haguem de dedicar moltes hores jugant-hi.

- llegir l’ Albert Garcia que escriu a La Vanguardia digital. Les seves cròniques són imprescindibles per entendre els jocs de més renom.

- llegir alguns blocs especialitzats com Vadejocs , IGN i el Bloc de Cultura digital de la Genertalitat.

- estar atent a les xerrades interessants sobre el món dels videojocs. El canal de video del Gamelab , la fira internacional del videojoc, és on hi ha conferències de persones de renom internacional molt interessants per entendre què està passant.