Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Jocs: llibres-joc

Segur que hi ha alguns de vosaltres a qui us sona el nom d'Edward Packard. És un escriptor del que vàries generacions que ara som tenim entre 30 i 50 anys hem tingut un dels seus llibres entre les mans. A finals dels anys 60, Packard va escriure una petita novel·la juvenil on els lectors podien triar què volien fer i com a conseqüència d’aquesta elecció, la història avançava en una direcció o en una altra. Eren els llibres “Tria la teva aventura”, que aquí van ser editats per Timun Mas i que tenien una col·lecció on viatjaves pel temps.

Ara que estem pels volts de Sant Jordi, l'Oriol Ripoll ha aprofitat per recomanar-nos llibres vinculats al joc. Apuntem!

La feria tenebrosa, El destino de ámbar, App maldita, Sorcery! o 80 days. Tots ells són una col.lecció de llibres joc clàssics. Sorcery és l’adaptació d’un llibre que es va publicar en paper de Steve Jackson, un celebre creador de jocs, i on el jugador no només pren decisions, sinó que té un personatge que el fa avançar gràcies a tirades de daus.

Device 6. També és un llibre però el tipus de joc ja és un pèl diferent. Aquest és un llibre creat per la sueca Simogo i on la lectura és un joc. Ens explica una història de misteri. Però el joc està en la forma com es presenta el text: acabes girant el mòbil mil cops a cada capítol, i al final de cadascun hi ha un enigma que està amagat en imatges o textos que has llegit.

The last door i 39 steps. En aquest cas estem parlant de dos videojocs que ens expliquen una història. Són aventures gràfiques amb dos conceptes diferents. Les last door és una aventura gòtica de fulletó, presentada en diferents capítols. El jugador va movent-se per diferents escenaris i reconstrueix una història molt fosca. 39 steps és l’adaptació d’una novel·la d’un autor escocès que ha tingut diferents versions cinematogràfiques. En aquest cas anem resseguint els diferents escenaris i reconstruint la història

Valiant Heart és un videojoc narratiu creat per Ubisoft. Allà es segueix la vida de diferents personatges (alguns al bàndol francès, altres a l’alemany) de forma que es descobreixen els diferents aspectes humans de la primera guerra mundial. A cada nivell es van resolent diferents reptes que permeten desbloquejar petits documents que ajuden a entendre què va ser humanament i militar aquell conflicte.

Machinarium i Framed és la història d’amor d’un robot en un món força hostil. El jugador ha de descobrir la història que s’explica, però ho ha de fer sense cap paraula. Framed és una persecució de pel·lícula explciada amb vinyetes sense paraules. El jugador ha d’endreçar les vinyetes per aconseguir que el protagonista surti sa i estalvi.

I acabem amb un joc físic. L’editorial Edge s’ha especialitzat en crear bons jocs de taula basats en literatura. Entre el seu ampli ventall tenim les històries de Lovecraft. El símbolo arcano és un joc molt narratiu on els jugadors són uns investigadors que han de mantenir a ratlla a unes criatures terrorífiques que surten de dins d’un museu ple d’objectes molt estranys, i aconseguir els símbols arcans que tanquen les portes que els permeten sortir.