El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

La recomanació dels blogs vivants: croquetes

Sabem que la vostra àvia fa les millors croquetes del món, però aquí us deixem el llistat dels llocs que ens ha recomanat l´Òscar Gómez del blog De cuina per si un dia la vostra àvia no té ganes de cuinar i heu de sortir a la cerca d´alguna croqueta que s´assembli a les seves.

Croquetes de botifarró – Restaurant Bardeni

De bona mida,  brunes per el fregit perfecte, el seu interior és equilibri precís entre la textura suau i l’abisme intens del sabor a sang i ceba. També són molt bones les de pernil, que es presenten en societat en format rodó i també molt cremoses.

Croqueta de cap i pota – Restaurant Ca l’Esteve (Castellbisbal)

Ausència total de beixamel, és pura cap i pota en format de prisma amb doble arrebossat. Probablement una de les millors de la meva vida golafre. M’agrada més que la de la meva iaia que ja és dir-ho tot.

Croquetes de pollastre, pastanaga i curry – Palosanto

De la escola de la gran fluidesa i amb la carn del pollastre perfectament reconeixible i desfilada. Dins porta una mica de pastanaga i el gustet del rostit del pollastre  amb el punt de curry.

Croquetes de pernil - Vivanda

Son del sector fluid i cremòs. Mida XL. Amb un gran sabor intens a pernil i absolutament cruixents. Tenen troços de pernil per dins molt reconeixibles. Extra bonus si te les fots a la Terrassa.

Croqueta de conill amb sanfaina – ManairóTota la potencia del conill rostit amb una presentación original i que porta el cruixent a un altre nivell: pasta kataifi que és una pasta formada per moltissimes fibres de pasta fregida. Sembla la melena d’Albert Einstein.

Croquetes de rostit – Bodega Montferry

De la escola de la textura contundent, curtetes i gruixudes amb la carn desfilada que ‘la notes’. Un dels millors apertius de la ciutat.

Croqueta de pollastre i pernil - Restaurant El Bar

Sabor potentíssim, textura cremosa que malgrat tot deixa intuir la fibra càrnia del pollastre i on trobem petits daus encara elàstics de bon pernil . Excepcionals, no importa quantes em portin: sempre em semblaran poques. Arrebossades amb panko.

Croquetes de pernil ibèric – Mont Bar (Barcelona)

Molt i molt cremoses, amb la forma de la corva de la felicitat. Les serveixen en parells, que és una molt bona forma de servir croquetes.

CROQUETES DE PEIX

Croquetes esfèriques, molt fluides amb un farcit de gamba i all on la beixamel es converteix quasi en una velouté degut a la potencia de sabors.

Una bona combinació amb la salsa, m'agrada quan están arrebossades amb panko, pa ratllat japonés. La salsa tártara porta maionesa, cogombrets en vinagre i alcaparres

Negre interior de sabor intens i consistència molt fluida. Lleugerament dolces degut a la ceba caramel·litzada, bon conjunt.

En aquest restaurant d'inspiració francesa fan unes croquetes amb fort gust de mar i peix de roca. Més aviat denses i amb troços del peix reconeixibles a dins.

No son exàctament les nostres croquetes però el concepte és tan similar que no em resisteixo a inclourel's. Farcit fet amb una pasta de cigrons especiada i posteriorment fregida per a que quedi cruixent. No és làctic, es clar.

Unes croquetes de formatge Mahó amb gust intents, densitat alta i una mida menuda, per a menjar amb les mans ja que les serveixen en unes divertides paperines.