Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

La recomanació dels blogs vivants: entrepans

Sabeu on fan els millors entrepans de Barcelona? Avui en Roger Compte, del blog ambcompte.net, ens ha confessat quins són els seus preferits.

Amb especialitats:

Can Ros: especialitat el de mandonguilles

Gran opció d’entrepà si correu per Gràcia zona plaça Joanic (està a travessera amb Roger de Flor) i tampoc us equivocareu si l’acompanyeu amb alguna altra tapa de les que ofereixen.

Casa Mariol: especialitat la clotxa

Hi podríem anar caminant des de l’anterior, al carrer Rosselló passada avinguda Gaudí. Una casa que fa vermut (molt bo!) i vins (no m’agraden tant) i que té un lloc per fer el vermutet fantàstic. Moixama amb atmetlles, formatges, embotits… i un bon assortit de clotxes, que és un entrepà tradicional de les terres de l’Ebre (em precisen: de la Ribera d’Ebre i més concretament Flix, terra de la magnífica birra L’Anjub), on un pa rodó es buida i se li posa teca dins. Aquí n’ofereixen varis però recomano el més tradicional, d’arengada i tomàquet. Em va semblar sensacional, l’areganda estava al punt de salada, que no sempre passa. I l’últim cop que la vaig menjar, me la van acompanyar amb uns grans de raïm (que em deien que és una combinació habitual) que hi lligaven de meravella.

Neme: especialitat el de bacallà amb allioli

Aquest també està repetit, a dins del mercat de Collblanc el trobareu. Un esmorzar molt contundent però de tant en tant cal regalar-se un inici del dia potent. Bacallà, pebrot, allioli i un tovalló de paper que embolica l’entrepà i no para de quedar oliós. A la bodega Montferry també el fan de tant en tant (aquest no l’he provat!).

Sagàs: d'especialitat el de sardines o el de porchetta

És una mica agosarat recomanar un entrepà del Sagàs i no posar-ne un que provingui dels seus porcs (la porchetta o el bikini de la seva sobrassada) però és que aquest de sardines amb encurtits em té el cor robat, entre el pa de coca de Folgueroles, el verd, l’acidesa i les sardines fumades, és una delícia insuperable. És el més car de tots els que comento (12 euros) però si ens ho dispersessin en un plat en forma d’amanida ja no ens semblaria un preu tan exagerat.

Bismillah Kebabish: especialitat el shawarma

Al carrer Joaquim Costa, 22, un dels shawarmes que més m’agrada. El pa hi fa molt. L’elaboren allà en viu i el posen en un d’aquests forns tandoori i té un gust que no té res a veure amb el de la gran majoria de llocs. Entrepà ben curull i de preu més que raonable.

Freiburg: i d'especialitat el de pintxos amb allioli

Aquí al Freiburg entenen de cerveses i tenen ampolles que veus a pocs altres llocs. Trieu bé una bona cervesa, acompanyeu-la d’aquest entrepà calentet que ofereix el què promet el seu títol i a gaudir molt. Si us acosteu a Santa coloma de Gramenet, en trobareu el germà bessó gegant. Al bar Olimaja (Sant Ramon, 33) també el fan però en versió monstruosa de gran. Molt bo encara que el del Freiburg m’agrada més.

Andreu: i d'especialitat el de pernil

Aquesta xarcuteria la recomanava molt el Massitet i certifico que els entrepans de pernil del bo per regalar-te de tant en tant valen molt la pena. Tenen varis establiments, un a l’Illa Diagonal.

No descarto actualitzar la llista més endavant que això ha estat un text d’aquells de pimpam… per exemple, tinc un record de petit que era disfrutar amb els entrepans de Can Conesa a la plaça Sant Jaume i no exagero si dic que fa més d’una dècada que no hi passo! Tocarà revisitar-lo!

Bardeni: i d'especialitat el de fricandó

Tècnicament no seria un entrepà perquè només en porta per sota (del forn Trinitat del Daniel Jordà, per cert). Però una combinació tan catalana com aquesta havia d’estar a la llista, encara que sigui només un ambpà de fricandó. El Bardeni és un nou local (estrenat el 19 de desembre) que ofereix una versió del Caldeni -un dels meus preferits de Barcelona- (està al costat) en tapes i platillos. En la part que interessa en aquesta llista, hi ha per menjar una hamburguesa amb salsa cafè de Paris boníssima i aquest ambpà de fricandó. El pa és bo, la carn es desfà, un plaer!

Chivuo's: i d'especialitat el pulled pork

Això del pulled pork és una recepta ben nordamericana en la que es cou el porc a foc baix i de manera molt lenta, de manera que després queda tendríssim i es desfà. Aquesta carn amb aromes de barbacoa i un bon acompanyament de col funciona de meravella en format entrepà.

Xiringuito aigua: i d'especialitat el bikini

Hi ha molts llocs que fan bikinis bons i no diré que aquest és el millor però si que és dels bons i a més m’encanta l’entorn. Lloc ideal per esmorzar, especialment amb calma, el cap de setmana.

Les truites: entrepans de truita

Un altre clàssic dels entrepans i per triar un lloc, un local de Barcelona molt recomanat per menjar tot tipus (i quan dic tot tipus vol dir varietats mooolt diferents) de truites, ja sigui en format entrepà o no.

Entrepans en general

Can Conesa

Clàssic de plaça Sant Jaume

Bodega Montferry

... i el seu entrepà del dia que publiciten a xarxes socials

Quimet d'horta

Molts entrepans i alguns d'estranys tipus el de croquetes

Granja Elena

Per si es va cap a Zona franca. Reconec que no els he provat, perquè sempre que hi vaig és per fer esmorzar de forquilla però han d'estar bonissims. En tenen fins i tot de filet de bou

El tast d'esplugues

Xarcuteria amb productes així una mica gourmet i bons entrepans (i barats)