La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Les receptes de la Carbó... amb llimona

Avui hem parlat de llimones amb el pagès Pere Puigbert i la cuinera Mireia Carbó. A partir d'ara, i per demanda popular, penjarem les receptes de la Mireia en aquest blog i d'aquesta manera us podreu posar a prova sense excuses. Davantal, foc i... som-hi!

CREMA DE LLIMONA

... també dita Lemon Curd si voleu semblar més sofisticats.

2 o 3 llimones grosses i tendres (150 ml de suc aprox.)

2 ous

150 g de sucre

100 g de mantega

Com ho fem?

Bateu els ous i reserveu-los. En una cassola, desfeu la mantega i el sucre al bany maria  i afegiu-hi el suc de llimona i la pell ratllada. Remeneu fins que el sucre sigui ben fos. Sense deixar de remenar, afegiu a la cassola els ous i deixeu-ho coure tot uns 15 minuts més. Coleu-ho i reserveu-ho.

CUIXETES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I LLIMONES

4 cuixes de pollastre

2 llimones

2 cullerades de sucre

50 ml de salsa de soja

Oli d’oliva, sal i pebre

Com ho fem?

Traieu la pell del pollastre i talleu-ne les cuixes per la meitat. Escalfeu el forn a 200-250 graus amb l’escalfor de dalt i de baix. En una plata de forn col.loqueu els talls de carn salpebrats, amb un raig d’oli ben generós. Coeu el pollastre al forn fins que estigui enrossit, tombant-lo de tant en tant. Dins el got mesurador mesureu i barregeu la salsa de soja amb el suc de les llimones, la pell d’una llimona ratllada i el sucre. Remeneu-ho amb l’ajuda d’una cullera fins que el sucre es dissolgui. Un cop el pollastre tingui el color desitjat afegiu la salsa sobre les cuixes, abaxeu el forn a 170 graus, continueu  la cocció durant uns 20 minuts més, vigilant que no es cremi.