La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Prohibit llegir... per complir els bons propòsits

Prohibit llegir per estalviar... Madame Bovary de Gustave Flaubert

Si un llibre està considerat Gran Obra de la Literatura... sol ser perquè està molt ben escrit. Sembla com si el senyor Flaubert s'hagués passat anys i anys reescrivint i reescrivint... que és el que va fer: 56 mesos. La distància que guarda amb els personatges és molt interessant: prou aprop per a que els vegis en tots els seus detalls, per a que els entenguis i per a que els compadeixis. Prou lluny per a que puguis veure que són ridículs i fins i tot grotescos, per a que els pugui putejar sense enfonsar-te en la misèria. Són com retrats de tan a aprop que semblen caricatures.

Autor: Gustave Flaubert

Any: 1856

Maridatge: vi blanc francès molt car

T'agradarà si t'agrada: El Quixot + Mujeres Desesperadas

Una cosa que mola saber: La publicació de Madame Bovary li va costar a Flaubert un procediment judicial per “ofenses a la moral i a la religió”:

L'spoiler: la darrera paraula del llibre és... “honor”

Prohibit llegir per aprendre anglés Boy, de Roald Dahl

Roald Dahl és un dels autors de literatura infantil més mega ultra famós. El recomanat aquí es diu “Boy, tales of childhood” i són històries reals que li van passar als seus anys d'escola i que el van deixar tan impactat que no els ha pogut oblidar mai. No és una autobiografia, sinó més aviat un anecdotari de records reals. Però el que és bonic és que si coneixes els seus llibres reconeixes les anècdotes: reconeixes el profe que va inspirar la directora monstruosa de Matilda, descobreixes on va tenir la idea de La fàbrica de xocolata, reconeixes l'àvia prota de Les Bruixes... és preciós.

Autor: Roald Dalh

Autor: 1984Autor:

Maridatge: batut de gerds

T'agradarà si t'agrada: Els gooniesAutor:

Autor: Four Rooms, de Tarantino, està basada en un relat de Roald Dalh. Ah, i els Gremlins també!!Autor:

Autor: : Les tres darreres paraules del llibre són... “love from boy"

Autor:

Autor:

Autor: Estem parlat d'un àlbum il·lustrat, és un llibre sense paraules, i consta de 88 il·lustracions molt senzilles, rollo minimal, en les que diferents conillets moníssims busquen formes completament delirants de matar-se. Assisteixes a 88 morts voluntàries de bitxos adorables que no semblen tenir cap raó per abandonar el món.

Autor: Andy RileyAutor:

Any: 2003Autor:

T'agradarà si t'agrada: Rasca i Pica, la sèrie de dibuixos gore que miren Bart i Lisa SimpsonAutor:

Autor: suc de pastanaga, in memoriamAutor:

Una cosa que mola saber: Si amb un no en teniu suficient hi ha segona, tercera, i quarta part. Es diuen respectivament: “el retorn dels conillets suïcides", “Una capsa de conillets suïcides" i “El llibre récord dels conillets suïcides" Autor:

Autor: De les 88 morts absurdes de conillets, només una té diàleg: una on hi surt Darth Vader

Autor: Autor:

El seu autor el va escriure després de conèixer la trista història d'un home que mai va ascendir per un accident evacuatiu: els seus caps van perdre la confiança en ell arran d'un vergonyós accident al bany de l'oficina. Existeixen regles d'or de com fer servir el bay a l'oficina. El llibre les rebel·la a la pàgina 14 i es diuen “Regles de la N".