Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Restaurant El cigró d'or

A Vilafranca del Penedès, entre altres troballes, un restaurant de referència a la comarca: el Cigró d’or.

El Cigró d’or va ser a Gelida fins que va fer 10 anys. Ja fa un any es va traslladar a Vilafranca. Està situat al rovell de l’ou, just damunt de l’antic mercat de la carn. És un lloc, per tant, molt agradable: ampli, amb força llum natural i la cuina a la vista.

L’ànima del Cigró d’or és l’Oriol Llavina: un cuiner carismàtic amb un punt d’enfant terrible: una persona d’idees clares, que diu el que pensa i viu amb passió l’ofici.

Oferta gastronòmica:

ENTRE SETMANA ofereixen dos menús: un de 12,5 euros (3 primers, 3 segons i 3 postres, pa i beguda) i un altre de 25: nosaltres vam menjar:

uns canelons cruixents de pollastre amb foie-gras

arròs de peix i escamarlans (fantàstic!)

estofat de bacallà amb botifarra negra i xitaques

un llom de xai

...i, de postres, xocolata amb cítrics.

EN CAP DE SETMANA, hi ha l’opció de fer CARTA (CUINA CATALANA TRADICIONAL POSADA AL DIA), per exemple:

Cigrons amb cansalada i bolets, 9 €

Crema de cogombre de l’hort amb gambes

Gambes amb mongeta tendra 15 €

Llata de vedella melosa amb bolets

Cap i pota amb trompetes de la mort 10€

...El tiquet mitjà és d’uns 30-35 €

O bé de fer un menú degustació amb plats d’elaboració més complexa, en la línia de la cuina més actual i seguint l’estela dels grans cuiners.  Un menú que l’Oriol vol anar fent créixer amb el temps i que ara consta d’un aperitiu, 5 plats i unes postres (30 €).

CURSOS:

Els qui vulguin aprendre a cuinar de la mà de l’Oriol poden fer-ho.  El dia 25, presentarà un curs demostratiu de 2,5 h (amb tast posterior dels plats que s’han cuinat i copa de cava) per 25 €: Cuina de festa major renovada: aperitiu, 2 plats, postres.

DETALL GASTRONÒMIC: La companya de l’Oriol, la Montse, fa aquestes arracades amb forma de cullereta, en dos models diferents (penjar la foto al facebook??!?)...Així que si en voleu aconseguir unes com les meves, ja sabeu on anar-les a trobar. Tinc entès que fins i tot la Carme Ruscalleda en té unes!!!

De propostes en tenen dues de diferenciades, segons s’hi vagi entre setmana o en cap de setmana.  Obren cada migdia i les nits de divendres i dissabte també. Com que és un lloc molt conegut a Vilafranca, convé molt trucar-hi prèviament per fer-hi reserva.

EL CIGRÓ D’OR

Plaça de l’oli, 1

Vilafranca del Penedès

93 890 5609

Dinars

dilluns-diumenge

de 13:00h a 16:00h

Sopars

divendres-dissabte

de 21:00h a 23:00h