Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Samsung Galaxy Gear i Parashoot

SAMSUNG GALAXY GEAR, EL NOU RELLOTGE INTEL·LIGENT

El primer rellotge intel·ligent que fabrica una gran potencia de les telecos. Hi ha hagut altres precedents, però cap que es distribueixi a escala mundial.

Per a què serveix aquest rellotge que valdrà 300 dòlars a partir del mes que ve?

A veure: que ningú pensi que és el rellotge del Michael Knight (Kitt, te necesito).

Però sí que farà aquelles coses que podem esperar d’un dispositiu de canell que serveix d’extensió del mòbil. és a dir:

Et notifica i et permet llegir els missatges, els correus, els ítems de calendari, i totes les notificacions que t’hi arribin.

També et sona si et truquen i, atenció, et permet mantenir una conversa perquè té micro i altaveu! (això és un fels punts forts). I també pots trucar, és clar.

També et permet respondre missatges, però només mitjançant comandaments de veu (no té teclat).

I com que fa servir un S.O. Android, serà compatible amb altres aplicacions de tercers, com RunKeeper, per anar veient els quilòmetres i la velocitat, Evernote, aquesta aplicació famosa de presa de notes, i les que vagin sortint.

Té càmera, però és una càmera dolenteta, de baixa resolució, que fa fotof i videof, però que no arriba a complir l’estàndard. Ara bé, el problema és que de moment és un rellotge pensat per als nous dispositius Samsung: El Note 3 i la tauleta 10.1.

AH! I ET DIU L’HORA!

Aquí en definitiva hi ha dues qüestions. La primera és ¿Com Samsung s’aventura a treure aquest producte, que és evident que no està prou perfeccionat? Ara és el moment que vingui Apple, l’agafi i el millori. Però en qualsevol cas no serà aquestes festes de Nadal. Sabem que hi estan treballant, però els cercles de rumorologia de moment encara no en diuen res.

I la segona qüestió és si realment aquí hi ha un mercat per a aquest producte, i que no es quedi en un invent de friquis com jo, que ja hi podeu comptar que tard o d’hora el tindré. Però és clar. És que aquest rellotge ve a resoldre un problema que no existeix.

-

PARASHOOT

La càmera personal de videovigilància i record.

No sé com d’actualitzats esteu en termes de càmeres personals d’aquestes que s’acoblen al casc, al cinturó o a qualsevol altre lloc d’una persona i que serveixen per enregistrar qualsevol activitat que facis, ja sigui sortides en bici, a cavall, escalades, etc.

Darrerament vam veure les imatges als telenotícies d’un cotxe que esquivant un grup de ciclistes es posava contradirecció i gairebé provoca un accident important. Doncs bé, allò estava gravat amb una càmera Go Pro, que és la càmera per excel·lència dels que volen enregistrar les seves activitats esportives. Fins i tot de surf.

És petitíssima. Fa uns 6cm i es pot submergir, grava en alta definició, etc. Bé. Aquesta hi ha molta gent que la coneix. Nosaltres donarem una volta més i parlarem de la nova càmera PARASHOOT.

Què és la parashoot? és una càmera encara més petita que es pot posar a una bici, a un casc, etc, però és tan petita que pot semblar un penjoll, una mena de pin, es pot posar al cinturó, o com a imant de nevera. I té dos usos principals. Pot servir de càmera de vigilància o de càmera personal que va gravant constantment tot el que vius en la teva vida quotidiana. és a dir: te’n vas a nova york i enlloc d’anar portant la càmera portes la parashoot penjada i ho vas gravant tot i et despreocupes. Funciona amb una targeta SD i ho pots anar veient tot amb el mòbil. Per això serveix de càmera de vigilància. I mitjançant wifi, et pots passar tot allò que graves al mòbil.

Ara mateix es troba en procés de fabricació, es preveu que surti pel nadal i ha creat molta expectativa tan gran que el projecte de micromecenatge que han obert els seus creadors tenia un objectiu de 30.000 dòlars i ja en porta 112.000! i encara falten vint-i tants dies per acabar.

Valdrà uns 150 euros.