Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Teatre: 'Un jeta, dos jefes', 'Vània' i 'Pulmons'

Títol: Un jeta, dos jefes

Autor: Richard Bean (versió Paco Mir)

Direcció: Alexander Herold

Intèrprets: Diego Molero, Mireia Aixalà, Jofre Borràs, Maria Lanau, Miquel Àngel Ripeu… una desena d’actors.

Lloc i data: Teatre Victòria (sense data de sortida)

A partir de Arlequino, servidor de dos amos de Goldoni.

Argument: Dino haurà de fer de guardaespatlles i ajudant de Mario (en realitat Maria, fent-se passar per Mario, el seu germà mort) i també de Sebastian (el nòvio de Maria) sense que cap dels dos amos se n’assabenti. A més a més, Sebastian i Maria són nòvios i és Sebastian qui ha matat a Mario, el germà de Maria.

Estrenada al 2011 al Teatre Nacional de Londres. Encara omple al Teatre Haymarket.

La clau era convertir una comèdia clàssica de Goldoni en una farsa anglesa situada als anys seixanta. Un jeta, dos jefes un paradigma de la comèdia anglesa: farsa sexual, corredisses amunt i avall, portes, ensopegades… entre Hotel Fawlty i Benny Hill.

Vaig tenir ocasió de veure-la a Londres fa un parell d’anys i vaig pensar: “Qui compri els drets d’això, té un èxit entre mans”. I vaig pensar: em sembla que és més divertida que Pel Davant i Pel Darrera.

La versió de Paco Mir és encertada, ha traslladat l’acció a un poble indeterminat de la costa mediterrània.

Un problema que es presentava sobre el càsting: trobar el protagonista. Un autèntic “home-orquestra” capaç de gestionar el ritme i suportar el major pes de la comèdia.

És un espectacle a més amb música en directe, 4 músics liderats per Amélie Angebault.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmW8DwHfB9Q[/youtube]

.--.

Títol: Vània

Autor: Txèkhov (versió Oriol Tarrasón)

Direcció: Oriol Tarrasón

Intèrprets: Annabel Castan, Bernat Quintana, Pep Ambr`s, Mireia Illamola i Arnau Puig (LES ANTONIETES)

Lloc i data: Espai Lliure (Teatre Lliure) fins el 26 de gener

Les Antonietes amb la broma ja porten temps consolidats com una jove companyia i, el que és més important, amb estil propi. Ja vas trobant entre muntatge i muntatge elements comuns que ja saps que són marca de la casa, com ara no amagar-se entre cametes quan l’actor surt d’escena.

Han demostrat la seva traça a l’hora de versionar grans autors cap a aquest estil senzill, ràpid i, important, amb capacitat d’anar al gra.

Ho van demostrar amb Shakespeare, ho van desmotrar la temporada passada amb i ara ho demostren amb i L’Oncle Vània: si una cosa està clara és que no tenen por, sí respecte.

Veureu un oncle Vània condensat però amb una essència txekhoviana, un “sembla que no passi res", uns personatges avorrits de viure tancats a una finca decadent d'un poblet rus… tot el dia beben te i veient passar la vida.

.---.

Títol: Pulmons

Autor: Duncan Macmillan

Direcció: Marilia Samper

Intèrprets: Pau Roca i Carlota Olcina.

Lloc i data: Sala Beckett, fins el 9 de febrer

Una altra gent molt jove, Sixto Paz, la productora amb tot un equip liderat per en , presenta segon muntatge.

Pulmons, una obra d'un jove dramaturg britànic que en Pau Roca va descobrir fa un parell d'anys.

Una jove parella de classe mitja, de ciutat, hi ha un dia que es planteja tenir un fill… a la cua de l'Ikea. Aquestes coses sorgeixen quan menys t'ho esperes.

És una parella jove, però ben formada, preprada… i aquest és el problema actual de les parelles joves i ben preparades: que tot cal pensar-ho molt i si ho penses molt, gairebé acabes decidint que no cal portar un nou fill al món. Ni sentit de la vida ni hòsties.

1- Sobre el text: CONVERSA FRAGMENTADA

2- Sobre el muntatge: només un llit de matrimoni. Ni canvis de vestuari, ni efectes de so, ni tampoc molta música i atrezzo el mínim. És una petició de l'autor que la companyia ha respectat escrupulosament.

Molta naturalitat dels actors: són molt versemblants com a parella, fins i tot en els moments íntims. El llit de matrimoni té una presència molt important.

ATENCIÓ: TAQUILLA INVERSA. Es paga a la sortida el preu que considereu just.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WtS2C1ofmFc[/youtube]