El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Últim Crit, amb @victorendrino: LABS 3D

Reproduccions a escala de persones.

Carrer Ample, 12 de Barcelona. www.labs3d.com.

Si fa segles es contractaven pintors per fer retrats, i al segle XX anaves a l’estudi del fotògraf per immortalitzar-te, ara el que es fa és una reproducció a escala de la persona en qüestió.

Jo ho vaig poder provar i realment el resultat és espectacular. Labs 3D és un petit local que hi ha darrere de la Basílica de la Mercè de Barcelona, on hi ha un petit vestíbul amb el mostrador, i darrere hi ha una plataforma giratòria on et posen i mentre vas fent voltes lentament ells t’escanegen tot el cos, de cap a peus. Et fan com 3 o 4.000 fotos i les posen totes en comú per aconseguir un model informàtic de la persona escanejada.

El següent pas és imprimir-ho amb una impressora 3D en color. Crec que de moment és l’única que hi ha a Barcelona. Funciona com els cartutxos de tinta de les impressores d’injecció, però enlloc de tinta tenen una mena de sorreta fina de plàstic que es fon i es barreja per aconseguir el color desitjat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S1RVhkvBLTU[/youtube]

Al cap d’uns 10 dies ja pots anar a buscar la figura. Triguen tant perquè actualment una impressora triga 14 hores en completar la feina.

El resultat és espectacular. Tant, que fa angúnia i tot amb el nivell de detall. És que realment t’hi veus! És un MiniJO!

Hem d’advertir que les figures que fan són molt fràgils, no són de resina ni de plàstic resistent, sinó que són com si fossin de ceràmica, de manera que cal cuidar-les molt si no vols que es trenquin. Procureu que no us caiguin.