Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle

Últim Crit: la polsera FitBit Flex

He estat una setmaneta provant la FITBIT FLEX, un exemple de tecnologia per vestir, que ja veureu que en les properes seccions en seguirem parlant perquè és el concepte de l’any (Wearable).

La Fitbit Flex és una polsera que ha tingut una presència molt important al Congrés Mundial de Mòbils. Més que la resta. De fet apareixien a totes les pantalles tàctils d’informació perquè van organitzar un concurs entre tots els assistents que tinguessin la polsera que donava premis als que més caminessin durant aquests dies.

L’aparell és una polsera minimalista de goma que té cinc llumetes que es comuniquen amb tu.

Quines funcions fa?

L’objectiu de la polsera és ajudar-te a portar una vida sana. I ho fa controlant diversos paràmetres de la teva vida, com ara, les passes que fas i els kilòmetres que recorres al cap dels dies, les hores de son efectiu que dorms i les calories que gastes.

Les passes que fas les mesura a partir dels moviments que fas amb la mà quan camines. Es pot trucar i fer trampes, però això és enganyar-te a tu mateix.

Després té unes taules on tu li pots dir el que has menjat al llarg dels dies i l’aplicació de la polsera (perquè té una aplicació mòbil associada i una web molt completa) t’ho converteix a calories. A veure, la cosa és que ingereixis les calories que necessites. O si necessites aprimar, doncs has de cremar més calories de les que ingereixes. I això t’ho va controlant la Fitbit Flex.

Però una de les funcions més interessants és el control del son. Quan et poses a dormir li fas uns quants tocs i inicia la monitorització del son. I quan et lleves li desactives el monitor del son i després a l’aplicació pots mirar les hores de son efectiu que has fet, en quins moments has estat intranquil i en quins has estat despert. Això et serveix per saber si aprofites les hores de son (saps quan et lleves al matí, has dormit molt però segueixes cansat?).

També té una funció de xarxa social. Quan et registres pots crear-te un grup d’amics usuaris i pots veure l’exercici que fan, i això et pot motivar a fer més passes que ells i feu una mena de competició.

La polsera costa 99 euros. A la web de FitBit hi teniu totes les especificacions.