Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Últim crit. Looq: el pal extensible per fer-se 'selfies'

Primer van ser les pintures rupestres. Després els autorretrats dels pintors clàssics. Després les fotos de cara amb les càmeres de rodet... Les autofotos per penjar-les a les xarxes socials... i ara són els famosos selfies, que no deixen de ser el mateix. Però ara es veu que la gent s'ha emocionat amb el tema.

Per això una empresa nordamericana anomenada Looq Systems ha ideat un pal (semblant al pal de la GoPro) però més orientat a fer-se selfies. És un pal telescòpic, és a dir, que s'allarga fins a 60 centímetres (plegat només en fa 15).

El pal té un suport al final que agafa el mòbil (iPhone o Android) ben agafat i se li connecta un cable a l'entrada d'auriculars. La foto la farem amb un botó que hi ha al mànec i que envia el senyal de fer la foto a través del cable. Es pot fer la foto amb la càmera davantera (i veus en pantalla com quedarà la cosa) o amb la càmera de darrere, la que fa fotos més bones, i controles com quedarà amb el mirall incorporat que porta el pal. Funciona sense bateria ni cap tipus d'energia.

El pal Looq es va presentar al Mobile World Congress i es pot trobar a Amazon internacional per uns 35 euros. Si creieu que aquest és massa aparatós per dur-lo a la bossa, hi ha una versió més discreta, més petita, el Looq Mini, que és més cuqui i més apte per dur-lo sempre a la bossa, i que val menys de 30 euros:

Aquest també disposa d'un botonet per disparar i igualment aconsegueix eliminar aquest efecte de braç estirat. El que té el pal llarg d'avantatge sobre el curt és que la càmera és més lluny i per tant hi caben més cares :)