Tu diràs
Ara, de 22 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Últim crit: Motit, les motos elèctriques de lloguer

Presentem un nou servei que ja funciona a Barcelona i que seria una mena de bícing de les motos elèctriques.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S2Kvqs_E-pw[/youtube]

El servei es diu MOTIT, i bàsicament són motos elèctriques que hi ha repartides per Barcelona, que porten el seu casc incorporat perquè l’agafis i te’l puguis posar, i facis el trajecte que pèviament li hauràs marcat.

Com funciona?

Primer de tot ens hem de registrar a la web motitworld.com i crear el nostre compte d’usuari, i escollir quin tipus d’usuari volem ser (els preus són diferents). Pots ser usuari Priority, que et fa pagar 11 euros el trimestre, i aleshores pagues una tarifa més baixa per viatge: 4€ l’hora o 45 cèntims el quilòmetre. O pots ser usuari Standard, que no té quotes, però has de pagar 29 euros d’alta, i els preus són una mica més alts: 5€ l’hora o 55 cèntims el quilòmetre.

Hi ha una altra opció, que és la d'usuari Visitor, que et registres sense alta ni quota, i et donen mitja hora gratis perquè provis el servei.

Un cop registrat t’has de baixar l’aplicació a l’iPhone o a l’android, i amb ella és com has d’operar:

-per reservar la moto

-per localitzar-la (perquè no hi ha un lloc fix per deixar-la)

-per marcar el trajecte que faràs

-i fins i tot per posar-la en marxa!

I arrenquem la moto. (no: "rrrrum rrrum", no. No fa cap soroll.)

La moto és una moto sense carenat, però robusta, amb un xassís lila molt vistós, que té la potència que tindria una moto de benzina de 125 cc. Pot arribar als 60 km/h i és totalment silenciosa. No fa cap soroll! Quan t’atures als semàfors sembla que estigui apagada, però no ho està.

De moment només es pot agafar o deixar les motos a una gran zona de servei que ocuparia tot l'Eixample, des de l'estació de Sants fins al 22@. Quan vagin tenint més motos aniran ampliant. Això no vol dir que no puguis anar a qualsevol lloc de la ciutat, sempre i quan després deixis la moto dins la zona de servei.

La reserva es fa el dia abans d'agafar la moto, perquè així te la poden tenir preparada. Si la vols per al mateix moment... també es podria fer però el més probable és que no hi hagi motos disponibles perquè estiguin totes reservades. Poc a poc anirà augmentant la flota. Recordem que aquesta és una iniciativa totalment privada.

Ús

Jo la vaig provar fa uns dies i he de reconèixer que les motos van molt bé, són molt eficaces, fundionen perfectament. Tenen una pantalla amb GPS que et va dient per on has d’anar si no coneixes el camí, tenen molt de reprise i no es queden a mitges si has d’avançar algú. I tot això ho vam gravar en vídeo, juntament amb altres preguntes que li faig a un dels responsables de Motit. Molt recomanable! :))